Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

 

Skjelterskjå:  

 

Skjelterskjåen  har lange tradisjoner i hele Nord-Norge. Etter initiativ fra Salten Friluftsråd er det nå utviklet et byggesett for salg, som vi produserer i to forskjellige størrelser. Bygget er tenkt som hvile- eller rastebuer for turfolket, men egner seg også godt som naust, vedlager eller redskaps hus.

Navnet skjelterskjå er sammensatt av ordene skjelter og skjå. Ordet skjelter er sammensatt av ordene skjald ( det samme som «skjold», vern mot vær og vind) og tile (bordvegg). Skjå er et enkelt lagerbygg.  Skjelter er de stående bordene i veggene. En skjeltervegg er en ikke helt tett og luftig vegg som beskytter mot sol og stenger ute det meste av nedbør.

 Skjelterskjåene er av de eldste byggtypene vi har i Nord-Norge, og kan følges tilbake til 1500-tallet. Husene har hatt et vidt spekter av bruksformål, som lagring av høy, ved, båter, fiskeredskaper og lignende.

Skjelterskjåene SISO Vekst AS produser er tro mot gamle tradisjoner. De er stavhus i furu, satt sammen av raftstokker oppe og syll nede, med felte staver imellom. Bygget stives av med skråband. Til vegger er det sleppstokker og skjeltrer som kan tas ut og inn etter behov. Skjeltrene kan være i bak eller plank. Konstruksjonen gjør huset svært funksjonelt og fleksibelt.

 

Skjeltersj.2

 

Kontakt oss for pristilbud!

Skjelterskjåene leveres flatbakket som byggesett. De er godt merket og instruksjon følger med. SISO Vekst AS kan også sette den opp for deg ved levering.

Skjelterskjåer som skal settes opp for turfolket, kan få økonomisk støtte fra Nordland Fylkeskommune. Byggene er godkjent som såkalt «mindre kostnadskrevende nærmiljøanlegg», og det kan dermed søkes om tilskudd på inntil 50% av kjøpesummen fra Nordland Fylkeskommune. For orientering om tilskuddsordning, samt søknadsskjema, se nedenfor.

 

Salten Friluftsråd: www.salten.no

Orientering om tilskuddsordning: Forenklettilskuddsordning.Odin.pdf

Søknadsskjema: Søknadsskjema.pdf

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn